1 juli, Runt Trekanten

Det var en grå och regning dag. Regnet upphörde dock på eftermiddagen och solen bröt igenom lite grann. Temperaturen låg då strax under 20 grader.

Vi gick ut strax före halv tre. En skatunge med spretiga, lätt duniga fjädrar satt på muren utanför oss. Måsar av olika sorter kretsade över oss. En ringduva satt på gräsmattan nära glasskiosken. Jag fotograferade den med en hand medan jag höll min glasstrut i den andra. Annars såg vi bara enstaka gråsparvar.

Sjön låg i huvudsak spegelblank och klar. Jag kunde t o m se och fotografera en mört nere i vattnet.

Andfamiljen låg vid grillplatsen och betraktade Aloe, som nu var ensam igen. Han betedde sig underligt. Han  vältrade sig och slog volter i vattnet medan han försökte noppa fjäder dräkten. Det såg ut som om han anfallits av en svärm av insekter.

Andfamiljen tröttnade så småningom på att titta på Aloe och drog iväg mot Badviken på väg efter någon som ville mata dem.

Sothönsfamiljen höll till kring Svanboet. En av ungarna låg i det gamla boet. När jag gick ner till stranden för att få en bättre vinkel hoppade han ur boet och simmade mot mig. Resten av familjen kom också. Tyvärr hade jag ingenting med mig. En av ungarna försökte dyka efter mat på botten. Den kom nog inte särskilt djupt, för den var uppe efter någon sekund. Än klarade de sig tydligen inte utan matningshjälp från föräldrarna.

Jag mötte andfamiljen och en ensam vigghane vid stranden mellan Svanboet och Badviken. Där höll en skrattmås på med en flyguppvisning.

När vi kom till Badviken började det blåsa upp som om det snart skulle börja regna. Åskan gick på avstånd. Vi följde därför sjökanten på hemvägen.

På Plattformen ute i sjön stod helt plötsligt hägern, helt orörlig precis som den gjorde förra hösten. En grupp skrattmåsar ockuperade röranordningen vid sidan av själva plattformen, där hägern annars stod ibland.

I Kryddparken sprang en råtta över gångvägen. Här fanns också mycket blommor.