9 januari, Runt Trekanten

Vädret hade varierat lite under de senaste dagarna. Temperaturen hade pendlat från ca 10 minusgrader till några plusgrader. I växlingarna hade det kommit lite snö, så att marken nu i huvudsak var vit. I dag var det soligt och vindstilla med en tem-peratur lite över noll.

Idag hade jag sällskap med min kamrat Jonas. Förutom att prata om allt möjligt fotograferade vi också det vi såg. Och det var inte alltid samma sak. Vill du jämföra mitt sätt att beskriva det i ord och bild med hans, kan du gå in på hans blogg www.kattk.org

Av olika skäl kom vi inte iväg förrän framåt halv-tretiden, vilket var lite sent. Ljuset började bli väl dåligt redan från början. Och inte blev det bättre med tiden. Det kan väl illustreras av den här månbilden, tagen från tomtplat-sen kl 14.32 enligt kameran. Men bilden kan också illustrera såväl att det nu är fullmåne som att månen nu befinner sig ovanligt nära jorden. Därför ser den större ut än den brukar göra.

Å andra sidan fanns det inte heller idag särskilt många fåglar att fotografera. Vi såg två koltrastar vid bäcken och två snöskator på Terrassen. Och enstaka skator för-stås. Men inte blev det några bra bilder av dem.

Det verkar vara stor skillnad på fågellivet här den här vintern jämfört med de två senaste åren. Då har Trekanten för det mesta varit isfri. Det har inte heller varit samma tjäle i marken.Därmed har det funnits gott om mat så att många fåglar kunnat stanna kvar över vintern. Jag ska försöka att snart lägga ut mina dagboks-blad för januari 2007 och 2008 så att du själv kan jämföra.

Jag fick istället fotografera lite annat. Det fanns t ex nypon och andra bär kvar på många buskar. Och en lycklig målgörare i ishockey.

Och så fanns det spännande isforma-tioner vid bäcken. I mina ögon såg den till höger ut som en säl eller val. Vad tycker du?