22 mars, Runt Trekanten


Det var grått idag liksom under de senaste dagarna. Men ibland kunde man ana solen någonstans ovan molnen. Temperaturen låg nog strax över noll. Det kändes dock ganska gråkallt. Absolut inga vårkänslor alltså.

Det verkar som om fåglarna inte heller hade det. Man kunde visserligen höra grå-sparvar kvittra i buskarna och en del talgoxar sjunga från träden, men det lät lite lamt.

Jag såg också några gråspar-var kring Fiske-vården och "Fågelparadiset". På det stället såg jag annars mest en stads-duva och en koltrast.

I ett träd på gräsmattan vid Trekantsstran-den fick jag en hygglig bild på en gråsparv och en pilfink ihop. Annars var det mest snöskator inom synhåll. Det fanns det också vid Matningsviken.

Vi gick in i det lilla skogspartiet där, men där såg vi inga fåglar alls. Vi gick i stället till stenmuren nedanför Terrassen. Där fanns samma snödroppar och krokus som tidi-gare i veckan. Men de verkade inte ha kommit längre än då. Möjligen hade bladen på påskliljorna utvecklats.

Under vår fortsatta promenad runt sjön såg vi inga fåglar alls. Men vi såg att många hasselbuskar på sluttningen mot Nybohov hade fått väl utvecklade hängen.