28 mars, Runt Trekanten


Det har nu varit en period med rejält kalla nätter. Temperaturerna har gått ner till 5-10 minusgrader. Dagstemperaturerna har stigit till strax över noll. Några nätter har det också kommit rejäla snöfall. Snön har blivit blöt på dagen och frusit på på nät-terna. Det har varit ganska grått men relatvit vindstilla.

Även inatt kom det en mängd snö men nu var det blötsnö redan från början. Idag var det nära fem grader varmt och grått. Det betyder att det fanns snöslask överallt när vi gick ut vid tretiden.

Isen på sjön låg stadigt men var också den täckt av snöslask och vatten. Vid Fis-kevården hade isen släppt lite grann vid land så att det bilda-des en pytteliten pöl med öppet vatten. Men redan hade ett par gräsänder hittat den. De var de första änderna i Tre-kanten i år.


Såväl i Trekantsparken som utefter Trekantsstranden satt det gott om ringduvor som hoade på varandra. En del måsar svävade över isen och gräsmattorna. Några trastar hoppade omkring på marken. Vid "Fågelparadiset" fanns bara ett fåtal grå-sparvar. Man har tydligen sluta mata fåglarna där nu.

Nedanför Terrassen fanns samma blommor som vid förra promenaden. Nattkylan har gjort att de stannat upp i utvecklingen.

Ovanför trapporna vid Blommensberg hörde vi en hackspett uppifrån bergssidan. Jag försökte ta mig uppåt, men det var för halt. jag fick vända utan bild på den. Fast jag hann se en ringduva och några talgoxar där.

Vid Tomtplatsen såg och hörde jag några snöskator och koltrastar. Men det var allt.