29 mars, Runt Trekanten


Inatt var det flera plusgrader. Det innebar att den mesta snön nu var borta och att gångvägarna var relativt torra trots att vädret fortfarande var grått. Det var fem grader varmt när vi gick ut vid femtiden (sommartid!)

Isen var i huvud-sak vattentäckt, men vi kunde se att ytan började bli mer porös. Det hade lockat hit några skratt-måsar. De gick runt på isen och letade efter framtöade mat-rester eller vad de nu kunde hitta där. Några - som de på bilden - hade redan fått som-mardräkten med det mörka huvu-det. Andra hade kvar vinterdräkten med vitt huvud och mörka fläckar bakom ögonen.

Andparet från igår hade nu hittat en lite större pöl med öppet vatten. Ett annat and-par höll till i den lilla dammen vid bäckens utflöde till sjön.

Ringduvor föreföll att sitta de flesta träden runt hela sjön. Det hoades inte bara i Trekantsparken och utefter Trekantsstranden utan även från Terrassen, Fågel-sången och sluttningen mot Nybohov. På gräsmattan utefter Trekantsstranden fanns det ännu fler snöskator än igår.

De flesta krokusarna vid Terrassen var borta. Det såg ut som om de blivit avbetade av rådjur. Kanske den bock som var inne i vår konsumbutik i fredags? Synd att jag inte var där då!

Det fanns en del gråsparvar i buskarna där de brukar, men annars var det inte mycket att se på promenaden.