1 oktober, Vid Trekanten

IVid Trekantsparken fanns en del gräsänder, stadsduvor, skator och sothöns. Gräsänder fanns också utefter Trekantsstranden. Knölvanen låg i Matningsviken. Ute på sjön fanns många viggar.

Jag har ju varit bortrest i tre veckor. Därför längtade jag nu efter att gå runt Trekanten, för att se vad som hänt sedan sist. Vädret var vackert på morgonen. Mitt på dagen började det komma upp lite moln, men det var fortfarande mest solsken när jag gick ut vid ettiden. Temperaturen låg kring tio grader och det var vindstilla. riktigt skönt höstväder!


Och höst var det, det syntes. höstfärgerna hade kommit på träden runt sjön. jag såg inga blommor kvar. Det var också färre fåglar i sjön än tidigare.

Vid Trekantsparken fanns dock en del gräsänder och stadsduvor. som blev matade. Några skator fanns också i närheten för att få sin del. Liksom en sothöna i vattnet.

Utefter Trekantsstranden fanns några gräsänder, som betade på botten. De kan ju inte dyka, så det så ganska lustigt ut. Även där fanns en sothöna.

Längre ut på vattnet var det gott om viggar.


En svan låg i Matnings-viken. Jag kom inte åt att kolla eventuell ringmärk-ning, men det såg ut som samma svan jag såg innan jag reste bort.

Där fanns också fler gräsänder.

 

När jag kommit så långt började det komma regndroppar ute på vattnet. Regnet kom snabbt över mig. Jag sökte skydd under en kastanj nära grillplatsen. Det blev en häftig skur med både regn och hagel. Åskan hördes i bakgrunden. När det också blåste upp gav trädet inte längre något skydd. Jag tvingades återvända hemåt. Mer blev det alltså inte av min första promenad efter semestern.

När jag kommit hem och fått av mig de våta kläderna började solen skina igen. Så kan det vara!