29 oktober, Runt Trekanten

En sothöna såg ut att äta på en fisk. Jag såg ett tjugotal storskrakar vid bron.I övrigt fanns kanadagäss, viggar, och gräsänder. Svanen låg i Matningsviken.

Efter förra promenaden gick temperaturen ner till kring noll grader. Det var grått, blåsigt och regnigt. Efter några dagar blev det i stället varmt, ca 10 grader, men fortfarande lika grått. De senaste dagarna har det varit högtrycksväder, vilket så här års oftast innebär dimmoln, som kanske lättar mot kvällen. När jag idag gick ut vid tvåtiden låg dimmolnen kvar, men de höll på att lätta. Temperaturen låg på sex grader.S

Det var gott om fåglar vid Trekantsparken. Det var mest gräsänder. Några hanar rök ihop ordentligt innan den ena tog till flykten. På land stod också tre kanadagäss och väntade på mat. .


Men mest intressant var en sothöna som kom upp med en ganska stor fisk som den försökta hantera på något sätt. Äter sothöns fisk? undrar jag. I det här fallet såg jag inte om hion verkligen åt.

Jag har faktiskt för några år sedan sett en sothöna försöka mata sina nästan nykläckta ungar på en stock med en fisk. Naturligtvis ville de inte ha, så hon slängde tillbaka den sjön igen.

I Matningsviken låg svanen, en två sothönor, ett tiotal kanadagäss och naturligtvis en hel del gräsänder. På vattnet utanför låg en vigghona.

Ute i Sjögräsbältet låg viggar och sothöns, men kanske inte så många som tidigare.


Vid bron över Blommens-bergsviken låg ett tjugotal storskrakar, mest hanar på rad vända ut mot vattnet. Det såg ut som om de hade avslutat ett fiskedrev där eller höll på att på börja ett i andra riktningen. När jag kom för nära på bron bröt de dock formeringen och de flesta flög iväg ut över vattnet.

Fler storskrakar låg utefter Nybohovssidan.
.