31 oktober, Runt Trekanten

Ett tjugotal storskrakar drev efter fisk vid bron. I Matningsviken fanns kanadagäss, gräsänder och svanen. Viggar och sothöns fanns i Sjögräsbältet.

Även idag var det högtrycksväder med dimmoln. Men idag släppte de inte på eftermiddagen. Det var alltså grått, vindstilla och sju grader när vi gick ut vid tvåtiden.

Det fanns fortfarande en hel del granna löv kvar på träden, men de flesta hade nu blåst ner och låg på marken. I gråvädret blev det inte riktigt det färgfyrverkeri som uppstår när solen skiner. Men även det här har sin tjusning.

Det var gott om gräsänder vid Trekantsparken. Där fanns också tre kanadagäss.


Utefter Tre-
kantsstranden simmade två storskrakhanar fram och tillbaka innan de drog vidare ner mot Sjögräsbältet, där ett tjugotal andra storskra-
kar låg. De kom faktiskt ovanligt nära stranden. Annars var det få fåglar som låg utmed Trekants-stranden.

I Matningsviken låg svanen, några kanadagäss och naturligtvis en hel del gräsänder. Ute i Sjögräsbältet låg viggar och sothöns.


Storskrakarna hade nu samlat ihop sig för ett drev. alla satte fart mot bron om än i en något oordnad gruppering. Närmare bron svände de av emot standen mellan bron och badet. där satte de igång med att dyka efter den fisk de drivit in åt det hållet. aktionen avslutade med att alla storskrakarna drog iväg utefter stranden förbi badet och upp emotSvanboet. Då och då dök de efter den fisk de drivit framför sig.

.