5 januari, Vid Trekanten

Runt Trekanten såg jag grönsiskor, gråsparvar och en blåmes.

Det kalla, klara vädret har fortsatt. Idag var det femton minusgrader när jag gick ut vid halvetttiden. Det blåste också en del från sjön, så min antarktisutrustning behövdes verkligen.


Jag träffade på en flock med småfåglar redan vid Trekants-
stranden. Den flög fram och tillbaka mellan träden vid stranden och dem kring Nordströms Trä. På mina bilder fanns det bara grönsiskor i flocken, men det kan naturligtvis ha funnits andra fåglar också.

I träd och buskage kring "Fågelparadiset" fanns det många gråsparvar. Jag såg också en ensam blåmes i snön där.

Jag gick upp på Terrassen, men där var helt fågelfritt. När jag gick ut på isen vid Svanboet kom en ny flock med småfåglar - eller samma flock som tidigare - och slog sig ner i alarna där. Tyvärr satte de sig så högt upp så att bilderna blev ganska dåliga. Även här ser det ut som grönsiskor på alla bilder.

När jag passerade Nynäs på hemvägen kom en tredje flock - eller samma igen - och slog sig ner i träden där, även de för högt upp.

När jag var nästan hemma slog det mig att jag bara sett småfåglar ute. Men vid Fiskevården såg jag ett par snöskator och två skrattmåsar. Men alltså inga skator eller kråkor alls.