17 juli, Vid Trekanten

Jag såg många sothöns- och skrattmåsungar samt viggar, fiskmåsar, silltrutar, gråtrutar och koltrastar.

Den gångna veckan har det varit något svalare. Temperaturen har inte gått över 30 grader, bara närapå. idag var det mulet med enstaka regnstänk i luften och "bara" 28 grader.

Fiskmåsar, skrattmåsungar, silltrutar och gråtrutar


Det finns fortfarande mycket måsfåglar krig sjön. Idag såg jag mest fiskmåsar. Den på bilden t v fanns bland de andra fåglarna vid stranden av Trekants-parken. Den t h fanns längre in i parken.

De fyra skrattmås-ungarna blir allt kaxigare och verkar klara sig ganska bra utan föräldrar. för några vuxna skrattmåsar såg jag inte till idag.

Skrattmåsunge vid Trekantsparken
Skrattmåsunge vid Trekantsparken

Skrattmåsunge vid Trekantsparken

Fram emot kvällen brukar några silltrutar och gråtrutar komma hit och "rensa upp" på gräsmattorna bland allt skräp vi människor lämnar efter oss. De fick hjälp av några skator. Fast de tar ju inte allt...

Sothöns
Sothöns var det förstås gott om, mest ungar. De finns spridda över hela sjön. Idag hade ganska många av dem samlats ute i Sjögräsbältet tillsammans med gräsänder och några viggar.

Nu verkar alla ungar gå upp på land även på egen hand för att beta eller hitta mat på marken. Familjesammanhållningen verkar vara på upphällningen på dagtid. Men de verkar fortfarande samla ihop sig till nätterna.
Sothönsfamilj vid Trekantsstranden
Sothönsunge vid Trekantsstranden

Sothönsungar vid Trekantsstranden

Andra fåglar
Jag fick också med några bilder på koltrastar och en gråsparvshane.