3 mars, Runt Trekanten

Jag såg en nötskrika, talgoxar, gråsparvar, pilfinkar, en koltrast, en stadsduva och skator.

Sol och plusgrader
Det har varit växlande molnighet de senaste dagarna med några plusgrader på eftermiddagen. Idag försvann molnen under förmiddagen. När jag gick ut vid tolvtiden var det sol, nästan vindstilla och ett par plusgrader. Alltså vackert och behagligt vinterväder.

Nötskrika och talgoxar på sluttningen mot Nybohov
Det fanns naturligtvis inga gråsparvar kring skatboet i Kryddparken så här tidigt på dagen. Däremot fanns en skata där. Vi får väl se om den kan återta boet till våren.

Så snart jag kom upp mot Tomtplatsen upptäckte jag en stor fågel på stort avstånd uppe i ett träd. Det visade sig vara en nötskrika. Uppe utefter gångvägen hörde jag många talgoxar. Tre av dem såg jag i ett träd på ganska nära håll.


Ishinnan över bäcken låg fortfarande kvar så att vattnet rann liksom i en tunnel.

Gråsparvar och talgoxar vid Matningsviken
Det fanns inte mycket mat kvar i talgbollarna vid Matningsviken. Några få talgoxar höll dock till kring dem. Gråsparvar flög fram och tillbaka mellan dem och de skyddade platserna under den snö, som täckte buskaget utanför restaurangen.

Gott om fåglar kring Fågelparadiset

Vid Fågelpara-diset såg jag fler fåglar än jag brukar se där, trots att det var töväder. Det kan bero på att jag nu kom betydligt tidigare på dagen än jag brukar. Annars kommer jag ju ut när det börjar närma sig fåglarnas lägg-dags så här års. Mest såg jag gråsparvar, men också några pilfinkar och talgoxar.

Gråsparv, hona, vid Fågelparadiset Gråsparv, hane, vid Fågelparadiset Gråsparv, hane, vid Fågelparadiset

När jag var på väg därifrån dök det upp först en koltrast och sedan en stadsduva. Då måste jag naturligtvis vända tillbaka och fotografera dem.

Skator , kråkor och stadsduvor kring tunnelbanan
I ett träd intill tunnelbanan satt några skator i ett träd. En kråka flög kraxande förbi
dem medan en liten flock duvor cirklade runt på högre höjd.