10 mars. Mina första snödroppar

Jag fotograferade blåmes, talgoxe, pilfink, gråsparv, skata och koltrast.

Värmen har kommit tillbaka. Det var plusgrader inatt och ca fem grader varmt på eftermiddagen. När solen bröt igenom och det var vindstilla kunde jag inte låta bli att ta en kort fotopromenad mellan Holmenkollen, skidskytte och födelsedagsförbere-
delser.
Bekvämt fiskafänge på isen

isen börjar återigen att luckras upp i strandkanten. Det var få människor ute på den och inte så många runt omkring heller. För första gången i år såg jag snödroppar, men de har tydligen funnits här ett bra tag redan utan att jag lagt märke till dem.

Koltrastar och talgoxar i Fågelparadiset


Det förefaller som om fågel-matningen i Fågelparadi-set nu upphört helt och hållet. Det fanns därför mycket få fåglar där. En ensam koltrast satt som vanligt i brödkorgen på bordet. En talgoxe vimsade omkring. Men annars var det helt tyst och stilla.

Som vanligt en koltrast - idag en hane - i brödkorgen på bordet

Gråsparvar, pilfinkar och skator kring restaurangen


Det fanns desto fler fåglar - mest gråsparvar och pilfinkar - i buskagen kring restaurangen. Därifrån hördes det ett högljutt tjatter. De flesta satt ganska långt in i buskagen. Men några få höll sig närmare buskagens yttre delar. En skata satt uppe i ett träd och höll uppsikt över alltihop.

Pilfinkar i buskagen kring restaurangen

Pilfinkar och blåmesar vid Matningsviken
Det fanns fortfarande kvar uthängd mat i buskaget vid Matningsviken. Där fanns några pilfinkar och blåmesar, som turades om att äta vid matställningen.
Pilfinkar i buskaget vid Matningsviken

Skator i Trekantsparken
På hemvägen såg jag en flock skator, som samlats på gräsmattan i Trekantsparken.