24 september. Kanadagäss i Badet och en större hackspett vid Södra Stranden

Jag fotograferade knölsvan, kanadagås, gräsand, vigg, större hackspett och skata.

Som vanligt växlande molnighet och temperatur strax under 15 grader.

Svanfamiljen hos Sportfiskarna
Jag blev ju lite fundersam vid förra promenaden eftersom jag inte såg till den ena vuxna svanen. Men under veckan har jag sett hela familjen så jag behövde inte oroa mig. På dagens promenad låg hela familjen samlad nedanför bryggan hos sportfiskarna. där blev de - och en massa andra fåglar som gräsänder, sothöns och kanadagäss - matade. Så här såg det ut.



Det var över huvud taget gott om gräsänder runt hela sjön.

Kanadagäss i Badet

När vi kom fram till Badet låg en flock kanadagäss på bryggan, till synes sovande. När vi närmade oss vaknade de upp, sträckte på sig och hoppade i vattnet för att gå upp på badplatsen och beta. Så här såg de ut på gräsmattan.
Kanadagässen på Bryggan



Viggar i Sjögräsbältet
I Sjögräsbältet låg ett tiotal viggar. Här till höger finns några av dem.

Större hackspett vid Södra Stranden

Mitt på Södra Stranden hörde vi en större hackspett. Vi hittade den på en stam strax ovanför oss. Den verkade ganska orolig och bytte ofta plats att hacka på. Det och det dåliga ljuset bland träden gjorde att få bilder på den blev hyggliga.
Ett par storskrakar ute på vattnet

Annars började det så sakta att verka mer höstlikt ut. Den lite lägre temperaturen bidrog kanske till känslan med här och var började även trädens löv att gulna. Men några fibblor och lite ljung dröjde sig kvar.
Fibblor och ljung vid Blommensbergsviken