24 februari. Koltrastar, gråsparvar, blåmesar, snöskator, skator och en talgoxe kring Trekanten

Jag fotograferade koltrast, gråsparv, blåmes, talgoxe och pilfink.


Liksom igår var det strålande sol när vi tog vår promenad vid tvåtiden. Då nådde solen ner till nästan hela isen på sjön. Bara ett smalt band vid Södra Stranden skuggades av Nybohov. Det var helt vindstilla med en temperatur något över noll. Ganska mycket folk åkte skridskor eller promenerade på isen. Idag fanns det också fler skidåkare än det brukat vara i år.

Solen nådde ner till nästan hela isytan
Korvkö vid Trekantsparken
Mindre korvkö vid Badet
Fler skidåkare än vanligt

Blåmesar, talgoxar och gråsparvar vid Fågelparadiset
Det tog lång tid innan jag såg några andra fåglar än en enstaka blåmes vid Bräd-gården i närheten av Fågelparadiset. Men när jag stått där ett bra tag såg jag enstaka talgoxar och blåmesar i de små träden intill fröautomaten och talgbollarna. De var då och då framme vid dem men verkade föga intresserade.

Efter en ännu längre tid kunde jag också upptäcka en eller annan gråsparv inne i deras vanliga buske. Men så här få fåglar har jag sällan sett kring Fågelparadiset trots att det fanns gott om mat till dem.
Talgoxe i Fågelparadiset

Gråsparvar, pilfinkar och blåmesar mellan restaurangen och stranden
Det fanns en del gråsparvar och pilfinkar i de låga buskarna utanför restaurangen. Vid Matningsviken kunde jag upptäcka en eller två blåmesar och talgoxar.
Gråsparv och pilfink utanför restaurangen
Pilfink utanför restaurangen
Blåmes vid Matningsviken

Talgoxar, gråsparvar och stadsduva i Doftparken


I Doftparken vimlade de av fåglar bland träden. De fanns inte bara bland talgbollarna utan även i andra träd. Men kring det gamla skatboet fanns inte en enda gråsparv. En del sådana satt istället och åt av utströdda frön på marken en bit därifrån.

Talgoxe i Doftparken
Gråsparvar och en talgoxe
i Doftparken
Gråsparvar och en talgoxe
i Doftparken
Gråsparvar i Doftparken