Nya bilder

Februari 2015

15 februari. Talgoxe, koltrast, gråsparv, skata, blåmes och pilfink

Efter några gråare dagar var det soligt idag igen, åtminstone på förmiddagen. Temperaturen låg något över noll, men det blåste en del, särskilt närmare Badet. Omväxlande tö och kyla gjorde dock gångbanorna isiga och hala.

Solen och den annalkande våren hade fått fåglarna att börja sjunga igen. De hördes från många håll även om det inte var så många som visade sig. Men några gjorde det.
Talgoxe i Doftparken


Gråsparv, hane, i Fågelparadiset Skata i Fågelparadiset


Blåmes vid förskolan Pilfink i buskaget vid Matningsviken

10 februari. Årets första snödroppar

Även idag var det strålande sol från en nästan klarblå himmel. Det var vindstilla och temperaturen låg omkring 5 plusgrader på eftermiddagen. Det fanns en del folk ute på isen.

På en uteplats i Fågelparadiset såg jag för första gången i år snödroppar. Det var ingen direkt överraskning, just där brukar de vara tidiga.

På samma uteplats fanns några få gråsparvar. Annars var det påtagligt on om fåglar ute. De här är vad jag fick med på bild. Några fler såg och hörde jag bara.
Snödroppar i Fågelparadiset


Gråsparvar i Fågelparadiset

8 februari. Blåmes, gråsparv, koltrast, snöskata, skata och kråka

Idag var det strålande sol från en nästan klarblå himmel. Snön låg tjock och vit överallt och skridskobanan var plogad. Temperaturen låg strax under noll. Ett till synes perfekt vinterväder. Tyvärr blåste det en del från sjön men det var ändå ganska skönt.

Fast det verkade inte som om fåglarna tyckte det. Det var inte så många som visade sig. I Doftparken och vid Matningsviken har man ju tidigare vintrar alltid hängt ut fågelmat, men så inte i år. Där såg jag heller inte en enda fågel. I det jag brukar kalla Fågelparadiset har man också dragit ner rejält på matningen eftersom den tidigare dragit till sig råttor. Men kring det som fanns där fanns en del fåglar av olika sorter.
Kråka i Trekantsparken


Blåmes i Fågelparadiset Gråsparv, hane, i Fågelparadiset Skata i Fågelparadiset


Snöskata i Fågelparadiset Koltrast, hona, i Fågelparadiset Koltrast, hane, i Fågelparadiset

Det hördes också tydligt att många fåglar hade tagit skydd i buskaget utanför restaurangen. Men snön och de täta buskarna dolde de de flesta av dem. Endast några få visade sig i utkanten av buskaget.

6 februari. Vackert vinterväder från balkongen.

Idag var det strålande sol för första gången på länge. Tyvärr hade jag inte tid att gå ut men jag fick föreviga tillfället från balkongen.
Denna månad 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007

Koltrast, hane, i Doftparken
Blåmes i Doftparken
Blåmes vid det gamla Svanboet
Som vanligt mycket folk på isen
Skridskoåkare
Några ur en flock måsar i skyn
En av gråsparvarna i buskaget vid restaurangen
Den konstgjorda bäcken på Sluttningen mot Nybohov
Snötäckt vinterlandskap den 8 februari
Det fanns mycket människor ute på isen
Gråsparv, hane, i buskaget utanför restaurangen
Koltrast, hane, i Fågelparadiset
Snötäckt vinterlandskap den 6 februari