4 augusti, Runt Trekanten

Det var högtrycksväder för ovanlighets skull denna sommar. Dimmolnen hängde dock kvar till fram emot eftermiddagen. Men när vi kom ut vid halvfyratiden hade molnen släppt. Solen sken och det var 22 grader i luften.

Ute var det slående stilla. Inga fåglar syntes på gräsmattorna. Hägern stod som vanligt orörlig på sin plattform. Några få gräsänder simmade ute på vattnet. En bit ut på sjön borta vid Nynäs fanns viggarna.

Några gråsparvar och en blåmes eller talgoxe höll till i ett buskage vid Anticimex. De flög konstigt i luften, kastade sig ut från buskarna upp i luften och höll sig stilla där innan de snabbt försvann tillbaka. Kanske jagade de insekter.

En av sothönsungarna simmade bland pilarna på väg mot några andra i familjen, som låg och dök långt ute på sjön. Jag kunde inte se hur många de var nu, d v s om alla hade återsamlats sedan sist.

Det mesta som fanns att fotografera var lönnäsor, blivande hasselnötter och nypon o dyl. Tills vi var nästan hemma. Där satt några gråsparvar på staketet. För en gång skull stannade de kvar tills jag fick ordning på kameran. Så här blev resultatet.

Tänk att några gråsparvar kan göra en i övrigt händelselös fotopromenad runt Trekanten intressant och givande!