Inskickade bilder och filmer
Skicka gärna in bilder och filmer du tagit kring Trekanten, som du vill att andra också kan få ta del av till ove@kringtrekanten.se.

Här är de bilder och filmer som hittills skickats in till Kring Trekanten.

Bildgalleri från Trekanten i maj 2014
Storlom i Trekanten
Jeppe Strömbeck har skickat mig de här bildena på en storlom i Trekanten på senhösten 2014. Som Jeppe sjölv påpekat är bildkvalitén inte den bästa eftersom de är fotograferade igenom en kikare, Det tycker jag spelar mindre roll än nyheten att man kunnat fotografera en sådan här. Jag har själv aldrig sett någon här eller hört någon annan som sett någon heller.
Storlom i Trekanten

Åsa Ählberg har skickat mig en länk till ett galleri med bilder hon tagit kring Trekanten i maj 2014. Här hittar du dem.

Kopparödlor som parar sig?
Fredrik i Gröndal har skickat in en serie bilder han tagit vid Blommensbergsvägen. Såvitt jag tolkar dem är det två kopparödlor - eller som man sa när jag växte upp kopparormar - som parar sig. Eller är det något annat de håller på med?
Kopparödlor som parar sig?
En svanunge dör
Lennart johansson har skickat in en bild på när en av svanungarna 2013 dog med den klagande modern bredvid sig.

Vad är det här?
Anna Lange fd Mourou har skickat in de är bilderna och frågat om någon vet vad det är för någonting. jag vet inte och skickar därför frågan vidare till er. Är det någon som vet så hör av er till ove@kringtrekanten.se.
Vad är detta? Inskickat av Anna Lange fd Mourou den 23 augusti 2012

Lennart J:s film på svanfamiljen
Lennart J har den 7 augusti skickat oss en länken till en filmsnutt han tagit som kanske kan förklara vad som hänt svanungarna med den här kommentaren:

Vid ett flertal tillfällen såg jag svanungarna under väldigt lång tid mycket intensivt bearbeta sin fjäderdräkt med näbben. Delvis är kanske detta ett normalt beteende i syfte att hålla sig rena. Men med tanke på hur häftigt de arbetade med näbbarna så slog det mig att de kanske var angripna av någon parasit eller något miljögift. Observera att detta endast är en lekmans reflexioner. Vid ett tillfälle tog jag en filmsnutt på ungarna. Kolla här:
http://www.youtube.com/watch?v=mwIJ3Gc2ra8&feature=youtu.be

Länken funkade inte där men förhoppningsvis här.

Film på svanfamiljen
Ömer Öztürk har den 22 juli 2012 skickat in en länk till en youtubefilm han tagit med svanfamiljen i Trekanten. här är länken: http://www.youtube.com/watch?v=mnw2owLtxJs

Kring Café Solkanten
Fiskmåsungen från taket på Ahlsells nera på marken för första gången

Vår gamle gråhäger på visit på bryggan vid Sportfiskarna

Svanfamiljen på besök vid Sportfiskarna

Vår gamle gråhäger på
visit på bryggan vid Sportfiskarna

Vår gamle gråhäger på
visit på bryggan vid Sportfiskarna

Inskickade av Daniel i Café Solkanten den 28 juni 2012

Måsungar vid kollektivhuset
Kollektivhuset Trekanten har en fin trädgård och där bor nu två måsungar med föräldrar. Ungarna blir allt djärvareoch traskar ut och undersöker omgivningen. De oroliga föräldrarna försöker med olika skrän föra dem "hem" igen. De varnar också om det kommer hund, katt eller annat farligt ochde går säkert till anfall om någon kommer för nära ungarna. De bor på taket till vår jordkällare.

Inskickat av Gallie Eng 1 juli 2011

Andungar
Jag gick runt Trekanten i går med min mamma som bor i Gröndal. Vi såg 2 svanar, är det så att svanarna kommit tillbaks denna sommar? Jag undrar för det var mycket länge sedan vi såg dem. Dessutom såg vi flera and honor med ungar. Jag tog de här korten, inte på svanarna dock.Inskickade av Anita W den 8 juni 2010