Nya bilder
Jag har ju den 1 juli 2013 slutat att göra en utförlig naturdagbok om allt som händer kring Trekanten därför att den kräver så mycket tid att hålla ajour. Men jag vill ändå visa mina bilder för er och i viss utsträckning hålla er ajour med utvecklingen här. Jag försöker därför att hitta enklare former att göra det på.

Tills vidare tänker jag göra det i den här formen. Den innebär lite färre bilder med lite enklare presentation. Och framför allt drar jag ner på texterna och de sammanhå-
llande beskrivningarna. Sådant beskrivningar och bilder får komma på andra ställen,
t ex i Fåglar kring Trekanten" under berörda fåglar eller bland "Annat Godis".

Det här innebär bl a att all rapportering om svanfamiljen kommer att finnas under fliken "Knölsvan" bland "Fåglarna kring Trekanten". En genväg till dem finns dock här.

Med det här upplägget kan jag ju också klämma in bilder, som jag gärna vill visa er men som inte har med Trekanten och göra.

För att behålla kontinuitetet genom åren placerar jag också här in enkla länkar till tidigare år i Naturdagboken. Kom gärna med synpunkter och idéer så att jag får lite lättare att hitta former som passar både er och mig.

Augusti 2013

26 augusti. Talgoxar i mängd vid Anticimex

En stor mängd talgoxar flög oavlåtligt mellan träden på ömse sidor om gångvägen vid Anticimex och snappade på vägen upp insekter som fanns som ett moln i solskenet över gångvägen. Tyvärr var det svårt att fotogrefera. Allt gick så fort såväl i det starka solskenet över gångvägen som den djupa skuggan bland trädens lövverk. Det här är allt som blev av tio minuters försök. Den vita näckrosen däremot var alldeles stilla och lättfotograferad.


Två av talgoxarna vid Anticimex
Tre viggar och en gräsand utanför Badet

19 augusti. Skata och stadsduvaSkata i Trekantsparken
Stadsduva i Trekantsparken
Efter solnedgången

10 augusti. Kanadagäss och döda fiskar

Idag fick svanfamiljen dela gräsplätten vid Sportfiskarna med fyra kanadagäss. Det är inte så vanligt med sådana besök så här års. Det är tydligen inte bara fågelungar som dör i sjön. Idag såg jag två olika döda fiskar också.


Fyra kanadagäss vid Sportfiskarna
Kanadagässen tillsammans med svanfamiljen vid Sportfiskarna
Kanadagås vid sportfiskarna


Gräsänder utanför Trekantsparken
Död fisk vid Trekantsparken
Död abborre i renings-damm innanför Bron


3 augusti. Lite blandatDykande vigg utanför Sportfiskarna
Humlor i blommor vid restaurangen
Spindel i Doftparken