15 december, Runt TrekantenNu var jag hemma igen efter min semestertur till Jordanien. Idag sken solen. Det var några grader varmt och helt vindstilla. En tunn nyis täckte större delen av sjön. På marken i Trekantsparken låg nattens rimfrost kvar.

Jag gav mig ut redan vid tiotiden. Redan nere i Trekantsparken tyckte jag att jag såg hägern på sin plattform ute i sjön. Men den lyfte snart och svävade iväg. Vart såg jag inte p g a avståndet och de delvis skymmande träden. Jag är t o m osäker om det var hägern. Det kanske var en hägring!

Utefter Trekantsstranden och i Matningsviken var det öppet vatten. Där fanns det gott om gräsänder. I vattnet låg också två sothöns. På land stod en ensam kanadagås. Och ute på isen stod några skrattmåsar.

Det var gott om skator såväl på gräsmattorna som uppe på sluttningen mot Nynäs. Uppe på terrassen fanns en dagisgrupp men inga fåglar. Man höll på att slutföra arbetena på gångbron över Blommensbergsviken.

Eftersom det var tomt på fåglar på sjön gick jag upp i skogen. Bortåt Tomtplatsen satt en koltrast i ett träd. Den flöjtade inte som den brukade utan tjattrade mest. Det lät mer som varningsrop.

Där fanns också en större hackspett som ivrigt hackade på några olika träd. En nötväcka i ett träd bredvid tittade på. Och några meter därifrån åt en ekorre på något, som såg ut som en nöt.