28 december, Runt Trekanten


Jag gick ut redan vid elvatiden. Det var ett strålande solsken, även om solen knappt orkade upp över Nybohov. Det var tre grader kallt och vindstilla. Ett rejält istäcke hade lagt sig över hela sjön. Inte ens i badviken fanns något öppet vatten. Ett perfekt vinterväder alltså, så när som på lite snö. Det hade gjort tavlan fullkomlig.

Tyvärr tyckte tydligen inte fåg-larna det. På och kring sjön fanns inte en enda fågel. Det fanns inte ens några skratt-måsar på isen. Det brukar det ju finnas när isen just lagt sig.

Några gråsparvar satt och tryckte under taket vid Fiske-vården. Annars var det tomt även på utsidan av gångvägen. Den nya bron vid Blommens-bergsviken var nu klar. Jag gjorde min premiärpromenad över den.

På andra sidan gick jag upp på sluttningen. Även här var det stilla och alldeles tyst. Ja, Essingeleden hördes naturligtvis på avstånd. Men i övrigt… Först kring tomt-platsen var det lite liv och rörelse. Ett antal skator flaxade runt och verkade smågrä-la på varandra. Men det var allt jag såg även där.

Det blev alltså en skön promenad, men inte särskilt givande om man ville träffa fåglar.