27 augusti, Vid Trekanten

Jag såg en silltrut med unge samt sothöns, viggar, gräsänder, stadsduvor och en kråka.

Det ostadiga vädret har fortsatt. Det har varit omväxlande regn, mulet och sol. Så även idag. Det var säkrast att ta paraply med även om jag inte behövde använda det. Temperaturen har dock gått ner något och låg kring 17 grader när jag gick ut vid tretiden.

Stadsduvor och en kråka vid Trekantsparken


Vid Trekants-
parken var det fullt av stadsduvor, som blev matade. En kråka höll sig också framme och tog den största biten. Gräsänder och några sothöns låg i vattnet och fick också lite med.


Silltrut med unge vid Trekantsstranden
Utefter Trekantsstranden låg en silltrut med en unge. Den var lika stor som den vuxne och föreföll att vara lika rörlig. Den hade dock kvar den spräckliga ungfågeldräkten.

Gräsänder vid Matningsviken


Några gräsänder låg strax utanför Matningsviken. I övrigt låg gräsänderna utspridda utefter alla stränderna norr om Trekanten. Men jag fick intrycket att de inte längre är lika många som i början av månaden. Några kanske redan har sökt sig till andra vattendrag inför vintern.


Sothöns vid badet


Fyra sothöns låg vid badet. När jag kom fram simmade de in mot stranden för att få mat. Tyvärr hade jag inget med mig. De begav sig då tillbaka in under pilarna vid sidan av.


Andra sothöns fanns vid Grillplatsen, på andra sidan Badviken samt ute i Sjögräsbältet.

Viggar i Sjögräsbältet


Som vanligt låg det en del viggar ute i Sjögräs-
bältet. Det är synd att de inte häckar här när de verkar trivas så bra där ute. Men det är klart, här finns det inga holmar, som de vanligen häckar på. Varför inte en liten konstgjord holme för dem i stället för den borttagna plattformen?