12 juli, Från Gröndal och hem

Det var en grå dag med tidvisa regnskurar. Temperaturen låg omkring 15 grader. På vägen hem från jobbet tog jag buss till Essingen och tvärbanan till Gröndal.

Från Fågelsången hördes fågelsång från koltrast och ringduva. Vid Badviken stod andfamiljen och halvsov. De vaknade till dår jag kom men blev tydligt besvikna när jag inte hade någon mat med till dem.

Jag följde stranden med pilarna. Ute på vattnet låg tre viggar.

Nära Matningsviken hörde jag en sothönas varnande läte. Det fick mig att gå tillbaka för att se var det kom ifrån. Då såg jag först honan komma simmande genom en öppning i grenverket. Sedan kom de fyra ungarna, en efter en med rätt stora mellanrum.

Några änder låg vid Trekantsstranden. Annars var sjön tom. Ingen häger på plattformen! Och framför allt ingen Aloe!! När jag tänkte efter hade jag inte sett honom på några dagar. Förhoppningsvis var han på friarstråt igen. Alternativet vågar jag knappast tänka på.

En mor med barn matade gråsparvar och stadsduvor vid den röda skulpturen i trekantsparken. På gräsmattan intill gick fyra ringduvor och åt. Jag var hemma strax efter sex.