14 juli, Till Vinterviken

Efter en rad ganska gråa och regniga dagar blev det nu lite sol. Vi gav oss iväg redan vid kvart över elva. Det var 19 grader varmt.

Över Trekants-parken var det gott om måsar av olika slag. Annars var det mest gråsparvar och stadsduvor. En del gräsänder låg ute på sjön. På vattnet utanför pilarna vid Nynäs låg det tre viggar.

I Sjögräsbältet höll en vuxen sothöna till med några av ungarna. En blev t o m matad av den vuxne. Men Aloe fanns inte i Trekanten idag heller.

Vi fortsatte bort mot Vinterviken. En sädesärla vippade bortanför bollplanen men annars såg vi ingenting levande mer än en fjäril.

Vi åt lunch på Trädgårdskaféet. Det var gott och fräscht. En klunga gråsparvar åt upp rester på bordet bredvid.

När vi gick vidare var blomsterprakten stor i trädgårdarna. Det var gott om vinbär, smultron och krusbär.

Framme vid Vinterviken gick vi på utställningen av akvareller. Där fanns faktiskt mycket sevärt i olika stilar.

Vi fortsatte mot udden. Några viggar låg ute på vattnet men annars var det tomt. En grupp kanadagäss låg vid Lindholmen. Några viggar låg mitt i Mörtviken och ett par sothöns simmade bland näckrosorna vid båtklubben.

Vid slutet på viken tog vi till höger mot Vinterviken men följde sedan en stig upp på berget med bebyggelse ovanför. Vi gick förbi scoutstugan och följde Fregattvägen ner. Sedan tog vi stigen mellan Fågelsången och skogsbacken. Vi genade över till Badviken och följde samma strand av Trekanten, som vi kommit. Sothönsen var borta men viggarna låg kvar.

Vid Matningsviken hade en fiskande flicka fått upp en abborre. Hägern stod nu på sin vanliga plattform. Att vi inte sett den på förmiddagen kan ha berott på att den då var ute och åt i Mälaren.

Vi tog ett dopp vid Trekantsstranden och var hemma igen vid fyratiden efter nära fem timmars promenad.