22 juli, Runt Trekanten

Det var en varm dag, 22-23 grader efter lunchen. Det var vindstilla, men solen täcktes ofta av höga moln.

En kvart över ett promenerade vi till Street, där det skulle vara loppmarknad. Men de var få stånd där och det fanns egentligen inget spännande att leta efter. Vi gick hem istället och tog en glass vid kiosken. Jag hämtade kameran för den vanliga promenaden runt sjön.

Det var gott om gråsparvar kring borden och på gräsmattan. En ensam gräsand låg ute på sjön. Hägern var inte på plats på plattformen.

Närmare Matningsviken hittade vi sothönsfamiljen under pilarna. Åtminstone två av ungarna kunde nu dyka ner till botten och hålla sig där tillräckligt länge för att själva skaffa mat.

De övriga höll sig närmare föräldrarna. När dessa fått tag på någon riktig godbit kastade sig alla fyra ungarna efter för att få sin del. Föräldrarna gjorde vad de kunde för att komma iväg och få svälja något för egen del. Men det var inte alltid lätt.

I viken började en familj att mata fåglarna. Vips var alla sothönsen med och slogs med gräsänderna om det som bjöds. Alla tog för sig rejält och jagade bort varandra. Hack- ordningen verkade inte helt etablerad hos alla parter. Även tre viggar, troligen årets ungar som var nästan fullvuxna men ännu inte fått rätt färgteckning, höll sig framme.

Vi såg sen en sothöna i Blommensbergviken och en del fiskmåsar ute på vatten-
spegeln. Jag fotograferade en del vackra blommor i strandkanten. Marianne plockade en liten blombukett till balkongbordet. Vi var hemma igen tio i fyra.