1 januari, Runt Trekanten

Det borde ha varit en vinterpromenad, men det här året blandades alla årstider. Det var sommarväder och badbart vatten i sjöarna ännu den 15 oktober. Det kom en kort men intensiv snöstorm i månadsskiftet oktober-november, som vållade total trafikkaos. Sen blev det ingen mer snö. Isen började lägga sig kring jul men ändrade sig.

På nyårsdagen var det gråväder och några plusgrader. Det fanns fortfarande tendenser till is i sjön, men inte så mycket som tidigare. Vi – Marianne och jag - såg ”Busungen”, den ensamma svanungen som placerats i sjön på senhösten efter att ha blivit hittad under Essingeleden - på förmiddagen från vår balkong.

Vi gick ut runt sjön, mot-sols som vanligt, vid ettiden. Det var lite fåglar i sjön, där vi tittade mest. Alla kanadagässen hade försvunnit på nyårs-aftonen. Nu hade också ”Busungen” flyttat, för gott visade det sig. Det var väl för oroligt kring sjön på nyårsnatten.

Men Aloe var tillbaka med hela sin familj. Den blev matad i viken mellan servicehuset och Nynäs. Var det för mycket smällare där de hade tillbringat sin nyårsnatt så att de nu sökte tryggheten i Trekanten. Vem vet?

Även kring sjön var det få fåglar. Jag fotograferade en av gråsparvarna i deras vanliga buskage nära Fiskevården.