28 januari, Runt Trekanten

Kylan höll i sig den här dagen också, men det var mer mulet. Det fortfarande helt vita snötäcket låg kvar. Folk promenerade, fiskade och åkte skidor på den snötäckta isen, men skridskobanan var ännu inte upplogad.

Marianne och jag gick ut efter lunch, även den här gången medsols runt sjön. Det fanns inte mycket att se. Gråsparvarna fanns dock där de brukade. Några koltrastar dök upp på olika ställen runt sjön, de var ju lätta att upptäcka mot den vita snön.

När vi hade gått runt sjön ville Marianne gå till Myrorna. Jag kände mig inte riktigt färdig med fotograferandet utan gjorde en sväng till. Den här gången gick jag den övre gångvägen bort emot Blommensberg. En bit utefter vägen såg jag en koltrasthane en bit vid sidan av gångvägen. Jag gick sakta fram emot den och följde efter den när den flyttade sig bortåt från buske till buske.

När jag kom tillbaka till gångvägen tog jag vägen snett tillbaka upp emot bollplanen halvvägs upp emot Nybohov. Jag hörde då en hackspett i en tall. Det var en större hackspett, hane, som letade mat. Den provade på några olika ställen på tallen. Efter ett tag hörde jag en annan hackspett lite närmare Tomtplatsen. Det visade sig vara en hona. Hon förflyttade sig mellan ett par träd där.

I närheten av honan satt också ett par blåmesar och ropade på varandra.