24 januari, Runt Trekanten

Runt Trekanten såg jag en rödvingetrast, en koltrast, en talgoxe samt en massa gråsparvar.

Det har fortsatt att vara högtrycksväder. Det har dock inneburit dimma eller dimmoln. Idag var det dock övervägande solsken och vindstilla. Nattemperaturen låg ner mot tio minusgrader, men den steg under dagen. När vi gick ut vid tolvtiden låg temperaturen några grader under noll.

Det var alltså ett strålande vinterväder. Istapparna på huset mitt emot mitt glittrade i alla färger i solskenet. Isen var fylld av människor som idkade all slags vinteridrott. Det var ett fascinerande samspel mellan vattnet och isen vid bäcken. En liten skidåkare undersökte om isen vid bäckmynningen skulle bära honom. Det blev därför fler bilder på vinter, snö och is än på fåglar idag.
Istappar på huset mittemot
Folkliv på isen

Isformationer vid bäcken

I buskarna utefter hela Trekantsparken och Trekantsstranden , inkl "Fågelpara-
diset", såg jag enbart gråsparvar. Även de var färre än de brukar vara där. Resten av vägen bort till badet var helt fågeltomt såvitt jag kunde se. Bortanför badet såg jag i alla fall en talgoxe i ett träd.


Trots den långvariga kylan hittade jag lite öppet vatten i sjön, inte bara vid bäckmynningen utan även vid stranden där lite närmare Liljehol-
men. Vattnet var i rörelse vilket tyder på ett litet utlopp eller en liten källa.

I ett träd ovanför vaken satt såväl en koltrast som en rödvingetrast. De kalasade båda på rönnbär.