24 februari, Runt Trekanten

Snön har vräkt ner i några dagar. Det har samtidigt varit kallt. idag låg det därför mer än en decimeter snö ute, trots att det nu var några grader varmt. Det var huvudsakligen grått, men solen bröt då och då igenom.

Jag gick ut vid tretiden och tog direkt vägen upp mot Tomtplatsen. Jag såg några få skator på vägen men inga andra fåglar. Detsamma gällde även för Tomtplatsen. I den djupa snön kunde jag dock se spår efter olika fåglar.

Där såg jag också gott om harspår. En del såg ganska gamla ut men ett såg ut att vara helt färskt. Jag följde det, inte för att jag trodde jag skulle få se någon hare, men i alla fall... Efter några meter hade haren gjort en "traj", d v s skuttat i en onödig cirkel för att sedan sätta av i en annan riktning. Detta för att förvilla en eventuell förföljare. Men jag gick inte på det. När jag följt spåret en liten bit till fick jag helt plötsligt se haren bakom buskarna några tiotal meter längre fram. Jag hann få några otydliga bilder på den innan den försvann.

Jag fortsatte runt sjön ända fram till Matningsviken utan att se någon mer fågel eller något annat att skriva om. Även buskaget där var ganska tomt. Men en blåmes satt och åt på en talgboll utan att låta sig störas av mig. I de övriga buskagen utefter Trekantsparken var det också relativt tomt. Jag vet inte om det var snön eller den sena timmen som orsakade det.

Vid fågelparadiset vid kollektivhuset vad det dock som vanligt fullt med fåglar. I ett enda träd där såg jag två kol-trastar, några snöskator och ett tiotal små-fåglar, troligen mest gråsparvar. Men där fanns också pilfinkar och blåmesar.

Även vid Fiske-vården var det gott om gråspar-var. Under bus-karna fanns det också flera styc-ken snöskator och koltrastar. Men nu började det bli för mörkt både för att se och för att fotografera, trots snön. Så då var det dags at gå hem.