9 september, Runt Trekanten

Det var länge sedan jag gick runt Trekanten. Ett skäl är att vädret varit dåligt. Ett annat att det de senaste gångerna varit rätt tråkigt. Det har inte funnits något spännande att se eller fotografera.

Men idag kom jag ut. Det hade regnat hela natten och förmiddagen. När jag gick ut vid ettiden hade regent upphört men det var fortfarande grått. Temperaturen hade kommit upp i ca 15 grader.

Höstfärgerna började slå igenom alltmer. Gräsmattan nedanför balkongen såg ganska gulbrun ut. Lövverken på träden började glesna och skifta i gult. I backen vid Blommens-
bergsviken flammade några träd i riktigt röda och gula färger. Det är minst en månad tidigare än föregående år.

I Trekantsparken fanns en del duvor. Det var gott om gräsänder i sjön. Jag såg en sothöna och fyra viggar på de vanliga ställena. En sädesärla slog sig ner på badplatsen. I strandkanten hade samlats en matta av gröna alger. Hägern var på plats på plattformen i sjön..

Men på låg höjd över vattnet vimlade det av svalor, som flög hit och dit för att jaga insekter. En del dök t o m ner i vattnet efter sådana, som låg på ytan. De fanns ute över hela sjön utom i badviken och Blommensbergsviken. Tyvärr var de så små och flög så snabbt och oberäkneligt och på långt avstånd att de var svåra att fotografera. Det var därför svårt att se vilken sorts svalor det var. Jag tror att det var ladusvalor, eftersom de var mörka under hakan. De hade väl samlat ihop sig för att flytta till Afrika.