26 november, Runt Trekanten
Många kanadagäss och gräsänder samt svanen låg i Matningsviken. En nötskrika och tre koltrastar fanns på Terrassen. Viggar låg i Sjögräsbältet.

Idag var det lite sol igen. Temperaturen låg kring 7 grader när jag gick ut vid ettiden. Det blåste en del utmed sjön, så det fanns få fåglar vid Trekantsparken. Några få gråsparvar satte inne i deras vanliga buskage där.


Det fanns desto fler fåglar i Matningsviken. Svanen, givetvis, men också många kanadagäss och gräsänder.


Även idag gick jag en sväng över Terrassen. Där kom några ganska stora fåglar. En visade sig vara en nötskrika. Den satte sig uppe i ett träd, just där jag kom upp. Den förflyttade sig sedan sakta bort emot den lilla lekparken med ett ofta upprepat läte som fick mig att förstå varför den kallas nötskrika. Det var enomträngande, lite hest och definitivt inte vackert.

De andra visade sig vara tre koltrasthanar, som satte sig i en nyponbuske invid trädet.

En flock kanadagäss låg vid grillplatsen. De simmade in till badet när jag kommit dit. Ute i sjögräsbältet fanns bara en flock viggar. De låg lika tätt tillsammans och rörde sig lika samordnat som dem, jag sett på förra promenaden. Jag antar därför att det var samma viggar.

På hemvägen gick jag uppe på sluttningen mot Nybohov utan att se en enda levande varelse utom människor. När jag kom ner till kryddparken sprang en råtta över gångvägen framför mig. Jag hann få upp kameran men bilden blev för suddig för att visa.

.