17 november, Runt Trekanten

Kanadagäss betade i Trekantsparken. En skrattmås fanns bredvid. Svanen och gräsänder låg i matningsviken och sothöns utanför.

Även dag var det typiskt novemberväder. Det var visserligen fem grader varmt och vindstilla, men det var mycket grått och fuktigt. Så fort jag kom ut strax efter tolv började det duggregna. Det var egentligen alldeles för mörkt att fotografera även mitt på dagen.

Eftersom det sett ut så här hela november är det inte svårt att förstå varför det blivit så få promenader den senaste tiden. Men det innebär inte att jag helt övergivit hemsidan. I stället har jag ägnat min tid åt att färdigställa min reseberättelse från Arktis. Den kommer inom kort, som det brukar heta i filmreklamen. Men idag gick jag alltså ut.

.En stor flock kanadagäss höll till på gräsmattan i Trekantsparken. Där fanns också några skator. I vattnet nedanför fanns en skrattmås i vinterdräkt bland alla änderna.

Enstaka gräsänder låg också utefter Trekantsstranden. I Matningsviken fanns det ännu fler av dem. Där fanns också svanen och en kanadagås. Jag undrar om det är samma gås som hållit till här hela hösten. Annars brukar ju de bara stanna några dagar för att sedan dra vidare och lämna plats för nya flockar.

Några få sothönor låg ute på vattenspegeln utanför Nynäs. Som ni ser på bilden till höger tilltog regnet nu.

Varken där eller i Sjögräsbältet såg jag till vare sig viggar eller fler sothöns. Även storskrakarna lyste med sin frånvaro. Har de flyttat för gott är det tidigare än de senaste åren. De brukar ju stanna här åtminstone månaden ut. Men de kom ju också ovanligt tidigt.

.