11 juni, Runt Trekanten

Jag såg en knipa med ungar, en gråhäger och många sothönsungar.

Det hade regnat mycket under natten och förmiddagen. När jag gick ut runt sjön i ett annat ärende på eftermiddagen var det dock uppehållsväder, även om regnet hängde i luften. Eftersom jag såg en del spännande slängde jag sporadiskt iväg några kort. Som kort betraktade var de inte särskilt bra.

Kniphonan med ungar
Jag mötte den kniphona med ungar som andra iakttagit de senaste dagarna. Nu såg jag också ungarna, först vid Fiskevården, sedan vid stranden mot Nybohov.


Nedfallet träd
Nedanför Terrassen hade ett stort träd fallit omkull tvärs över gångvägarna, trots att det inte blåst särskilt mycket. När jag tittade efter närmare förstod jag varför. Den hade nästan inga rötter åt ena sidan. En gammal stubbe stod i vägen för dem. När den växt tillräckligt högt och snett blev det helt enkelt överbalans.

Hägern var tillbaka på ett besök
Vid Grillplatsen stod vår gamle häger och tittade in mot pilarna över vattnet. Den har tydligen inte helt glömt bort Trekanten. Den kanske t o m har flyttattillbaka till sin tall på andra sidan sjön. Jag får väl titta närmare på nästa promenad.

Annars såg jag flera kullar med sothönsungar simmande på oväntade ställen. En kull fanns vid Trekantsstranden och två vid stranden mot Nybohov. Men dem blev det inga foton på.