19 november, Vid Trekanten

Jag såg bara kanadagäss och gräsänderi sjön och koltrastar, talgoxar, stadsduvor, kråkor och skator runt omkring.

Det har varit en bister vecka. Nattemperaturerna har legat klart under noll. Dagtid har det varit kring noll eller någon grad däröver. Isen lade sig över nästan hela sjön den 17 november. Marken och träden runt omkring var alldeles vita av rimfrost. Dagen därpå låg isen bara på ett område närmast Trekantsparken men den var å andra sidan delvis snötäckt liksom Fruktparken.
Is på nästan hela sjön den 17 november Delvis snötäckt is närmast Trekantsparken den 18 november Snö i Fruktparken den 18 november

Idag fanns det bara lite is närmats Blommensbergsviken. På gräsmattorna låg enstaka snöfläckar och en del rimfrost i skuggan. Men solen bröt igenom och sken ganska starkt. Det gjorde det lite svårt att fotografera.

Bara kanadagäss och gräsänder kvar i sjön
Ett tjugotal kanadagäss och kanske lika många gräsänder låg utspridda i solskenet utefter Trekantsstranden och Matningsviken. I övrigt var sjön helt tom på fåglar. skedanden, den sista sothönan och viggarna hade väl skrämts bort av isen och storskrakarna verkar inte dyka upp över huvud taget i höst.

Skator, kråkor, koltrastar och en talgoxe runt sjön


I Trekantsparken var det gott om kråkor och skator.

Några stadsduvar hade samlats i Kryddparken.

En ensam talgoxe satt i ett träd vid Matningsaviken och såg ut som om han hittat ett bo till våren.

Ett par koltrastar väsnades högljutt vid stranden lite längre bort. Det var vad jag kunde upptäcka i fågelväg.