5 februari, Runt Trekanten

Runt Trekanten såg jag många koltrastar, gråsparvar, samt några kråkor, skator, större hackspettar, pilfinkar, talgoxar och blåmesar.

Det har kommit mer snö de senaste dagarna. Temperaturen har legat kring noll grader. Det gör att snön är blöt och mycket tung. Men mitt på dagen idag bröt solen igenom. Det var helt vindstilla. Det gjorde att jag gav mig ut på en promenad utan att ha planerat det. Man måste ju passa på...

Ute kändes det nästan som vår i luften med den förhållandevis varma luften och det ovana, starka ljuset. Det lät som om fåglarna tyckte det också. Till skillnad från vid mina senaste promenader hördes fågelkvitter från var, varannan buske eller träd. I buskaget vid Fiskevården satt några gråsparvar och en koltrast.


Vid "Fågelparadi-set" fanns det ännu fler koltrastar än jag sett tidigare. De fanns såväl framme på uteplatsen som i träden runt omkring.

Där fanns också pilfinkar, blåme-
sar, talgoxar och en nötväcka. Förutom alla gråsparvar förstås. Ljudnivån här var ganska hög.

Koltrast, hona, vid "Fågelparadiset"
Koltrast, hane, vid "Fågelparadiset"

Koltrast, hane, vid "Fågelparadiset"

I ett av träden vid Trekantsstranden flaxade två större hackspettar runt i en lustig dans. Emellanåt satte sig någon på stammen och hackade lite håglöst innan de fortsatte med sin lek.

Från många håll utefter strandpromenaden hörde jag fågelsång av olika slag. Här och var såg jag blåmesar, talgoxar och skator. Några skrattmåsar flög in på hög höjd för att se om något ätbart töat fram ur snön. en det hade det tydligen inte, för de fortsatte in mot stan.

Jag gick upp på sluttningen mot Nybohov. Jad såg inga spår av harar. Snön är väl för djup för dem att ta sig fram här. Det har väl också svårt att hitta något ätbart under snön.

Även här fanns några koltrastar och skator.

Vid bollplanen såg jag två kråkor. En man, som passerade, kallade dem "sina kråkor". De brukade möta honom på hans promenader och följa med honom på den. De höll till i trädtopparna men kom då och då fram till honom och bev matade ur handen. Det är den första jag hört som rastade kråkor i stället för hundar.