11 februari, Via Trekanten till Gröndal

Runt Trekanten såg jag många koltrastar och gråsparvar, samt några skator, snöskator och pilfinkar. I Gröndal såg jag dessutom talgoxar.

Ännu en dag med strålande vinterväder. Lksom de senaste dagarna ättade dimmolnen vid middagstid. Det var vindstilla och sexminusgrader. Ett vackert vinterväder, som blev extra vackert av att träden fylldes av rimfrost, som glittrade i solskenet.

Jag såg till en början inte så många fåglar.


Men vid "Fågelpara-
diset" fanns det som vanligt gott om koltrastar och gråsparvar. Idag såg jag också många pilfinkar där.

Utefter resten av Trekants-
stranden och bort till badet såg jag mest skator och snöskator även om jag hörde fåglar lite här och var.

Koltrast, hona, vid "Fågelparadiset"
Gråsparv, hane, vid "Fågelparadiset"

Pilfink vid "Fågelparadiset"

Från badet fortsatte jag mot Gröndal. jag hade väl en vag förhoppning att jag skulle kunna få syn på den havsörn, som flera jag pratat med sett på isarna kring isrännan i Mälaren.

Ett av husen mitt emot Fågelsången var fyllt av de mest imponerande istappar. De sträckte sig från takfoten nästan ända ner till marken.


Jag gick över berget och tog mig ner till stranden vid Mälaren, som jag sedan följde tillbaka mot Liljeholmen. Det var en fantastisk syn att se över isarna in mot Stan med de rimfrostfyllda träden på Långholmen.

Men någon havsörn såg jag naturligtvis inte. Däremot en mängd skator, snöskator och koltrastar i Gröndal. Och en och annan talgoxe.