22 februari, Runt Trekanten

Runt Trekanten såg jag steglitser, grönsiskor, koltrastar, gråsparvar, skator, snöskator och pilfinkar.

Under en tid har det varit kallt, blåsigt och grått. Det har snöat mycket och gångvägarna har varit svårframkomliga. Men idag var gångarna välplogade. Solen sken på förmiddagen. Visserligen låg temperaturen tidigt på morgonen på -24 grader, men vid lunchtid hade den stigit till -16. Ingenting hindrade mig då att ta min promenad runt sjön. Solen gick naturligtvis i moln just när jag kom ut, men den kom ändå fram då och då under promenaden.


Redan när jag stod inne i min port såg jag den första skatan i buskarna mitt emot.

II buskaget vid Fiskevården hängde det en hel del talgbollar med innehåll. Det fanns dock inga fåglar vid dem. Däremot satt en del pilfinkar och gråsparvar i snön nedanför dem.


Vid "Fågelparadiset" fanns det gott om stadsduvor, koltrastar ochgråsparvar. Där fanns också en och annan pilfink.


På gångvägen vid Anticimex hade det fallit ner en del alkottar. Där satt några steglitser och grönsiskor och åt. När jag kom för nära dem flög de upp i alarna intill. Då såg jag att det där satt ganska många andra fåglar av samma sort och kalasade på alfrön. De har alltså kommit tillbaka hit efter att ha varit helt borta i en och en halv månad. Åtminstone såvitt jag sett.

Steglits vid Anticimex
Steglits vid Anticimex

Grönsiska vid Anticimex

Jag gick uppe på sluttningen mot Nybohov på hemvägen. Bäcken var nu nästan helt igenfrusen. En ensam snöskata satt och åt bär i ett träd vid Tomtplatsen. En skata satt en bit därifrån. Men annars såg jag inga fåglar där. Jag såg heller inga spår av harar, som det annars brukar vara gott om här. Snön är väl för djup för att de ska kunna hitta något ätbart just här. Jag hoppas att de gör det någon annanstans.