22 mars, Runt Trekanten

Runt Trekanten såg jag skata, koltrast, pilfink, blåmes och gråsparv. Samt en råtta.

Nu är det varannandagsväder. Efter lördagens strålande sol och söndagens ymning snöfall och blåst var det idag återigen solsken och vindstilla. temperaturen låg några grader över noll. En del av gårdagens snö låg kvar, men på gångvägarna hade den smält. Kvar fanns en del is och vatten samt massor av gammal sand.

Uppe på sluttningen mot Nybohov såg jag bara en ensam koltrast uppe i en trädtopp. Med min begränsade hörsel hörde jag inte heller en enda fågel där.

Väl nere från sluttningen dominerade nu skatorna. Många var både högljudda och livaktiga. Nu gällde det inte bara att skaffa mat för dagen. De flesta hade eller skaffade sig en partner, som de byggde bo tillsammans med. Lättast var det att förbättra ett gammalt bo i flera våningar. Det här låg på Terrassen utefter Lövholmsvägen.


Den ask - eller kanske är det en ek - som jag såg så många fåglar i i förrgår var idag helt tom. Där fanns nu alltså varken ringduva, större hackspett eller nötväcka.

I buskagen kring Trekanten såg jag pilfinkar, blåmesar och gråsparvar. I och under buskagen fanns koltrastar.

Under buskaget vid Fiskevården fanns nu också en råtta. Den satt och åt någonting på marken, delvis skymd från mig. När jag fått fritt kamerafält upptäckte den mig och sprang ner mot vattnet. Där försvann den i strandkanten.