5 mars, Runt Trekanten

Runt Trekanten såg jag grönsiskor, koltrastar, gråsparvar, pilfinkar, blåmesar, talgoxar, skator, kråkor och skrattmåsar.

Tövädret i förra veckan fick snötäcket att smälta och packa ihop sig. När kylan återkom bildades en ganska hård skare. Ovanpå det lade det sig ett tunt lager mycket vit, finkornig nysnö.


De senaste dagarna var det soligt på förmiddagarna. Det var dock så kallt att jag ville vänta på att temperaturen steg lite innan jag tog min promenad. Och då var ju solen borta. Det var likadant idag. Men nu väntade jag inte utan gick ut före tio på förmiddagen. Temperaturen låg då på sju minusgrader.

Jag gick genom Kryddparken och upp på sluttningen mot Nybohov. jag följde fot- och harspår upp till Tomtplatsen. Det här föret passade tydligen bättre för hararna än den djupa lössnö vi haft tidigare. Skaren höll för hararna men tyvärr inte för mig.

Jag såg nu en hel del fåglar på sluttningen, tyvärr utan att få bilder på dem. Där fanns kråkor och skator samt talgoxar eller blåmesar, jag hann inte se vilket.


Tövädret hade gjort att det nu fanns öppet vatten i bäcken igen.

Här och var på min fortsatta promenad hörde jag fågelsång. Vid Anticimex var sången extra livlig. Jag såg småfåglar inne bland buskarna, men det enda jag fick på bild var en alldeles tyst koltrasthane inne i en buske.

Bland alarna vid Trekantsstranden träffade jag på en ganska liten flock med grönsiskor.

En koltrasthona satt i snön under ett buskage på andra sidan gångvägen.

vid "Fågelparadiset" var det som vanligt gott om småfåglar: Pilfinkar, gråsparvar och en blåmes.
Pilfink vid "Fågelparadiset"
Gråsparv, hona, vid "Fågelparadiset"

Blåmes vid "Fågelpara-
diset"

Gråsparvarna började återigen sitta under taket på Sportfiskarnas hus och kanske börja bättra på sina bon där.


I buskaget vid vattnet satt en pilfink och åt ogenerat på en talgboll trots min närgångenhet med kameran. En talgoxe höll till längre in i buskaget. Där fanns också några gråsparvar.

Över Trekants-
parken svävade några skrattmåsar. En av dem slog sig ner på ett tak intill.