1 mars, Vid Trekanten

Under veckan har det varit ganska soligt, men jag har inte kunnat ta några prome-nader. Det föll också lite mer snö. Solen sken även idag och det var fullt med skridskoåkare på isen.

När vi nu gick ut vid tvåtiden var det nollgradigt och vindstilla, d v s ganska skönt väder. Det var också lätt att fotografera fåglarna i det förhållandevis starka ljuset. Vi började gå mot "fågelparadiset" vid kollektivhuset. På vägen dit satt en skata i ett träd.

Den flög ner och satte sig på stenläggningen utanför uteplat-sen, där den letade efter överblivna frön. Den fick snart sällskap av två stadsduvor. På båda två skim-rade halsarna i det starka sol-skenet. De små träden på ute-platsen var fulla av gråsparvar. Detsamma gäll-de fågelborden. Men idag såg jag inte till en enda pilfink, talgoxe eller blåmes. Däremot satt det några trastar i de högre träden runt om.

Även buskagen närmare servicehuset var fullt av gråsparvar. På gräsmattan där-utanför såg jag överraskande nog harspår. De måsta ha avsatts under natten.

Vi gick mot Terrassen. Idag såg jag inga grön-finkar där, bara ett par blåmesar i ett träd. I trädet intill satt två kol-trastar.

Vi gick ner mot vattnet igen och följde det förbi Badviken. Men här fanns bara en ensam snöska-ta. Därifrån gick vi över isen mot Matningsviken innan vi följde stranden hem. Vi hörde tjattret från gråsparvarna vid servicehuset men såg inga fåglar förrän i bus-kaget vid Fiskevården. Där var det naturligtvis också fullt med gråsparvar.