24 augusti, Runt Trekanten

Det fanns en del gräsänder utefter stränderna. Viggar och sothöns låg ute i Sjögräsbältet. Sothönsungarna vid Trekantsparken jagade änder och andra fåglar. Hägern var inte på plats.

Det har varit växlande väder senaste veckan. Så ock idag. När jag gick ut vid tretiden var det ganska soligt och ca 20 grader.


Det var gott om änder och duvor på stranden vid Trekantsparken. Någon hade tydligen matat dem där. Även sothönsfamiljen var på plats. en av ungarna var så kaxig i sin jakt på mat att den jagade iväg både änder och duvor för att bli ensam om smulorna. När den ätit färdigt flög den ner i vattnet.
Det har jag inte sett de här ungarna göra förut. Den andre gick dock ner i vattnet med viss värdighet.

Den gröna sörjan på vattnet - algblomning eller vad - låg kvar.

Det var gott om gräsänder utefter Trekantsstranden. Vid Svanboet såg jag en ensam sothönsunge. Ute på vattenytan -främst i Sjögräsbältet - låg gräsänder, sothöns och några viggar.

Jag såg inte till sköldpaddan. Jag blir alltmer tveksam till om den fortfarande är i livet om inte någon av er sett den nyligen. Inte heller hägern var på plats även om det var eftermiddag, Men det ser jag mer som en tillfällighet.

På gräsmattorna fanns några skator. Ett par gråsparvar satt på gångvägen i Trekantsparken när jag kom hem.