2 september, Runt Trekanten

Svanen har stannat kvar. Sothönsen låg vid sjögräsbältet och gräsänderna utefter de flesta stränderna. En ensam gråtrut fanns i sjön. Hägern var inte på plats idag heller.

Vädret har fortsatt att växla, men även idag var det soligt och ca 20 grader på eftermiddagen.


Svanen fanns kvar sedan helgen. Idag kom den in ooch mötte mig vid grillplatsen.

Gräsänderna fanns som vanligt utefter Trekants-stranden men de var inte så många som vanligt, tyckte jag.även utefter övriga stränder var de relativt få.

Alla sothönsen låg i Sjögräsbältet utom en unge, som befann sig vid Svanboet. När jag kom till badet kom en del av ungarna in till mig för att kolla om jag hade mat med mig.

En ensam vuxen gråtrut låg utanför stranden på Nybohovssidan. Hägern fanns inte i sin tall idag heller. Men jag kanske var där för tidigt på dagen.

Men något positivt lade jag märke till. Den kraftiga algblomningen vi haft de senaste veckorna verkar praktiskt taget ha försvunnit.


Det fanns alltså påtagligt få fåglar i sjön. Jag tog därför några turer ut i omgivningarna. Den första tog jag genom skogsområdet mot Lövholmsvägen och Terrassen vid Nynäs. Men på den slingan såg eller hörde jag inte en enda fågel föruten en ensam skata. Det enda jag fann värt att fotografera var några vackra nypon och nyponblommor på väg att vissna.

Inte heller å den andra slingan, upp på sluttningen mot nybohov såg eller hörde jag en enda fågel. Men lövskogen där, med dominans av hassel, är mycket vacker året runt. Där fanns det också gott om rönnbär.

Även i Kryddparken - eller Doftparken, som den väl heter officiellt - fanns det en del färggranna blommor och bär.

På kvällen blev det en praktfull solnedgång, som jag följde från min balkong.


Lövskog med dominans
av hassel

Rönnbär

Någon slags körsbär