19 september, Runt Trekanten

Jag såg en större hackspett och ganska många skator samt sothöns, gräsänder och en skrattmåsunge.

Det har tydligen varit lite blandat väder sista veckan. Men idag var det fjorton grader varmt och solsken när vi gick ut vid tvåtiden.

Skator i Trekantsparken


Precis när vi gick ut fotografe-
rade jag från min balkong sex-sju skator, som satt i en trädtopp invid Fruktparken.

Nere i Trekants-
parken satt en annan skata och kalasade på rönnbär.


Idag gick vi medsols som omväxling. Det fanns fortfarande en del blommor. Men vackrare än dem var regndropparna, som låg på daggkåpans blad.

Förutom skatorna såg vi dock inga andra fåglar än en snöskata på sluttningen mot Nybohov. T o m Sjögräsbältet var tomt på fåglar

Sothöns vid badet


Fem sothöns låg i badet och dök efter mat. Det var väl grundare där än ute i Sjögräsbäl-tet och därmed lättare att komma åt det som växte på botten.

Ytterligare en sothöna låg i Mat-ningsviken.


Gräsänder vid Trekantsstranden


En familj matade fåglar vid Tre-kantsstranden. En massa änder kom då flygandes från alla håll. En sothöna höll sig också framme, liksom en gråsparv på land.

Några gräsänder var dock mer intresserade av att hålla sig rena och snygga.


En skrattmåsunge låg på vattenytan lite längre ut. Där låg också några trutar.

Större hackspett vid Trekantsstranden


I närheten vid Trekants-
stranden hörde jag en hackspett knacka i en av pilarna vid vattnet. Tyvärr hann jag inte få någon bra bild på den innan den flög vidare till ett träd intill. Just när jag skulle fotografera den där kröp den in i ett gammalt bohål i trädet. Den kom snabbt ut. Jag stannade kvar för att se om den skulle komma tillbaka, men det gjorde den inte. Den var väl på väg någon annanstans och ville undersöka ett spännande hål på vägen.