12 februari, Runt Trekanten

Jag såg snöskator, talgoxar, blåmesar och gråsparvar.

Ännu en strålande vinterdag
Den gångna veckan var det omkring noll grader och ganska mycket sol. Under torsdag-fredag föll det dock tre decmeter snö på ett dygn. Sedan klarnade det upp och temperaturen sjönk till tolv minusgrader på natten. Idag på eftermiddagen var det strålande sol, ca fem minusgrader och relativt vindstilla. Gångvägarna runt sjön var plogade men man hade tyvärr inte hunnit med skridskobanan på isen. Trots det var det ganska mycket folk ute, även på sjön.
Skidåkning med pulka Rutschkana utför berget Man landar mjukt

De enda fåglarna vi såg var vid Fågelparadiset
Under promenaden såg vi några skator och kråkor på avstånd. Men annars såg eller hörde vi inga fåglar på andra ställen än vid Fågelparadiset. Delvis kunde det bero på att man inte hade hängt ut några talgbollar på sådana ställen man brukat göra det. Tyvärr, för nu behövs det nog.

Inte heller vid Fågelparadiset var det särskilt gott om fåglar. Jag såg ett pat snöskator, kanske ett tiotal gråsparvar, ett par talgoxar och en blåmes där. Mer var det inte. Jag hoppas att det är en tillfällighet och att fåglarna inte håller på att duka under för den nya vinterattacken som kommit.

Gråsparv vid Fågelpara-diset Gråsparvar vid Fågel-paradiset Gråsparvar vid Fågelparadiset

Inte ens vid skatboet i Kryddparken fanns det några gråsparvar trots att klockan hunnit närma sig tre när jag gick dit. men det kanske inte var läggdags ännu, det var ju väldigt ljust ute. Dock såg jag några få skator och talgoxar i träden runt omkring.