4 februari. Rödhake mitt i vintern

Jag fotograferade rödhake, blåmes, gråsparv, pilfink, snöskata och koltrast.

Ännu en strålande vinterlördag om än lite kylslagen
Även idag sken solen från en klarblå himmel. Det var vindstilla. Men den ryska kylan har slagit till. Natten före var det -18 grader och natten efter -19. Solen värmde dock, så det var mindre än 10 grader kallt på eftermiddagen. En s k "snökanon" österifrån hade skapat ett halvdecimeter tjockt täcke av mjuk nysnö. Skridskobanan var plogad, så alla vintersportare måste vara nöjda.

Det var således mycket människor ute på isen. Och två korvstånd. Alltså ännu en fantastisk vinterdag om än lite kylslagen om man inte hade rätt utrustning.

Gråsparvar, koltrastar, pilfinkar, blåmesar och snöskator vid Fågelparadiset
Gråsparvar i Fågelparadiset
Gråsparvar i Fågelparadiset
Gråsparvar och en pilfink i Fågelparadiset


Det fanns massor av gråsparvar vid Fågel-paradiset. Där fanns också många koltrastar. Jag såg dessutom en och annan pilfink, blåmes och snöskata där. Men det var ju inga överrask-ningar för mig.

Koltrast, hane, i Fågelparadiset

Mest gråsparvar i buskagen kring Restaurangen
Det hördes ett intensivt tjattrande från alla buskagen närmare restaurangen. Jag såg gott om mest gråsparvar men också pilfinkar och några trastar inne i buskagen. Ett par koltrastar satt ovanför. Men alla verkade försöka undvika att bli fotograferade.

Rödhake(!), pilfink och snöskata vid Matningsviken
En pilfink satt och åt av fröbollarna i buskaget vid Matningsviken. Men på mina bilder på den kunde jag efteråt se att den inte var ensam där. I buskarna bakom den satt en rödhake som jag inte såg när jag fotograferade. MITT I SMÄLLKALLA VINTERN! Jag hoppas att den klarar sig nu när snön och kylan kommit.
Pilfink med rödhake i underkant Pilfink med rödhake i underkant

En snöskata bland buskarna flög ner till marken under fröbollarna och väntade på nedfallna smulor.

Tillbaka hem över isen
På hemvägen tog jag vägen över isen. Jag följde även idag den norra stranden i hopp om att få syn på flocken med siskor. Men det fick jag inte. Nysnön gjorde sig dock vacker på trädstammarna runt sjön.

Gråsparvar i Doftparken
Det fanns inga fåglar på de nyfyllda talgbollarna i Doftparken. Däremot satt det några gråsparvar på marken snett nedanför dem. Även där verkade det finnas gott om mat.