12 februari. Snöskator lite överallt

Jag fotograferade talgoxe, blåmes, gråsparv, skata, stadsduva, snöskata och koltrast.

Som vanligt numera: En fantastisk vintersöndag
Vi börjar bli bortskämda nu. Solen sken från en klarblå himmel. Den orkar allt högre upp över husen i Nybohov vilket innebär att en stor del av isen numera hamnar i solsken. Det var nollgradigt, vindstilla och lättgånget överallt. Vad mer kan man begära?

Det var mycket folk ute på isen. Där kunde man göra det mesta; åka skidor och skridsko eller bara promenera. Runt omkring lekte barn i Fruktparken eller åkte snowracer, kälke eller pulka i stora eller små backar medan föräldrarna mest stod och solade - i vårsolen, som det kändes.
Många åkte skridsko
Andra åkte skidor
Många barn åkte snowboard eller pulka

Talgoxar, koltrastar, stadsduvor och skator vid Fågelparadiset


Jag såg färre fåglar än vanligt i Fågelpara-diset Och ännu färre lät sig fotogra-feras. Men några blev det i alla fal, bl a talgoxar, koltrastar, stadsduvor och skator. Jag såg även pilfinkar och snöskator, men de ville inte vara med på bild.

Talgoxe i Fågelparadiset

Snöskator lite överallt
Idag fick jag intrycket att snöskatan var traktens vanligaste fågel. Sådana dök upp lite överallt. Vid Fågelparadiset även om de där inte ville vara med på bild. Det ville däremot de på bilderna här. De satt ofta kvar och poserade. Blev bilderna inte bra berodde det helt på fotografen.
Snöskata på Restaurangtaket
Snöskata vid buskaget vid Matningsviken Snöskata nära Gröndals kyrka Snöskata nära Gröndal kyrka

Men det fanns några andra fåglar också på de ställena. Inte vid Matningsviken, där var snöskatan alldeles ensam trots att det fanns gott om mat där. Men kring restaurangen hittade jag gott om gråsparvar och en och annan koltrast. Likadant var det nära kyrkan, där jag också såg några talgoxar.