2 november, Runt Trekanten


I dag var det samma fina väder som igår. På förmiddagen låg rimfrosten över Trekantsparken. Även idag var det mycket liv vid och på sjön.

Vi gick ut efter lunch. Vit Trekantsparken fanns några ungfåglar av trut och skrattmås. Där fanns också ett tjugotal kanadagäss.


Utefter Trekantsparken träffade vi på ytterligare en flock med kanadagäss. Jag räknade till åtminstone trettio gäss där. En bit ifrån dem låg också grågåsen.

I Matningsviken fanns mest gräsänder. Ute på sjön var det gott om storskrakar. Ett viggpar simmade förbi oss Vid Nynäs.

I badviken fanns ytterligare ett femtontal kanadagäss. Tillsammans med de övriga enstaka gäss jag såg vid stränderna måste det ha varit över sjuttio kanadagäss här på en gång. Det måste väl vara rekord?

På ställningen vid Plattformen fanns två skarvar. Ytterligare en kom inflygande, lade sig att fiska ett tag och klev sen upp på plattformen för att torka vingarna.

När vi kom tillbaka till Trekants-parken höll två skrattmåsar, trutungen och ett par skator på att kivas med varandra. Såvitt jag såg började det med att en mås nöp en skata i stjärten. Den och andra skator började då ge tillbaka många gånger om. Trutungen blev också indragen, trots att den mest ville äta ifred. Men när den släppte sitt matfynd för att freda sig var en annan skata framme och snodde det. Det liknade faktiskt labbarnas äggstöld från pingvinerna på Antarktis som finns med som ett galleri till Antarktisresan.