23 november, Runt Trekanten


Även idag var det ett perfekt vinterväder på förmiddagen med en stark sol över det nu inte riktigt lika vita snötäcket. Innan vi kom ut på eftermiddagen hann det dock bli ganska grått och lite råkallt. Det hade också blåst upp en del. Temperaturen låg på två minusgrader. Det var alltså inte riktigt lika skönt men ändå helt OK.

Det värmde då att träffa på Pia, som jag tidigare pratat med om fåglarna i Tre-kanten, och hennes man och sonen, som bland sina namn också hade mitt, Ove. Jag fick fortsätta att prata om mitt favoritämne, fåglarna här och då främst det gamla svanparet.

På sjön hade det nu frusit is kring pilarna såväl vid Nynäs som bortåt Blommensbergs-viken. Den isbelagda ytan hade också börjat växa utanför bron där. Det låg en del skrattmåsar på vattnet vid Fiskevården. De flesta gräsänderna hade samlats i Matningsviken. Där låg också svanen. På vattenspegeln utan-för iskanten låg en del skrakar och några sothöns och änder, men så vitt jag kunde se betyd-ligt färre än igår.

En ensam andhona simmade in till oss i badviken för att få någon mat. Tyvärr hade vi inget med oss. Annars var det i stort sett tomt på fåglar längs stranden mot Nybohov.