2 maj, Runt Trekanten

Det soliga och relativt varma vädret stod sig fortfarande. Temperaturen låg även idag strax under 20 grader på eftermiddagen.

Idag kom vi inte ut förrän efter fyra. Men då var det verkligen skönt ute. Nu var grönskan mer frodig. Löven hade nu slagit ut på de flesta träden, även de stora björkarna. T o m ekarna hade fått blad och blomknoppar. Häggen blommade för fullt. Och marken på sluttningen mot Nybohov var täckt av vitsippor. Fler sippor än så här blir det nog inte. Här och var växte också skogsvioler.

Idag höll jag särskilt utkik efter snöskatsbon i träden utefter Trekants-stranden. Där fanns det ju gott om bon förra året. Men själva bona såg jag inte. Däremot snöskator, som vaktade boplatserna och markerade revir. Snöskatan till höger t ex gjorde en djupdykning mot en skata, som satt på gräsmattan, tydligen för nära hans boträd.

Staren satt på samma gren som vid de senaste promenaderna och vaktade sitt bohål. Jag kunde dock inte se om den andra staren låg inne i boet.

Aloe stod i sitt bo med uppmärksamheten riktad mot en hund på gångvägen ovanför. Svea låg utanför pilarna bredvid boet.

vi såg sothöns i samma bon som igår. Men nu låg det en sothöna även i boet mellan Badviken och Blommensbergsviken.

Uppe på sluttningen sjöng fåglarna från alla håll. Men de var svåra att få syn på. Jag kunde dock skymta en trädkrypare och en nötväcka nedanför gångvägen.

Ett par ekorrar for runt i några träd precis vig gångvägen. Ibland såg det ut som om de jagade varandra på lek. Men plöstligt stannade de upp och började äta på någonting de fann på grenarna.

På stigen ner mot Kryddparken mötte vi ett par ringduvar. De såg ut att vara ett äldre par som liksom vi njöt av en stilla promenad. Där både syntes och hördes det gott om koltrastar, snöskator och andra ringduvor.


Snöskata på vakt

Stare på vakt

Ringduvor på promenad