2 januari, Runt Trekanten

Jag såg grönsiskor, nötskrika, snöskator, koltrastar, talgoxar och gråsparvar.

Gott Nytt År på er!


Vädret är som vanligt igen
Solen på nyårsaftonen var tydligen en tillfällighet. Liksom temperaturen nära noll på nyårsdagen. Idag var det som vanligt igen när vi gick ut vid tolvtiden. D v s grått, lite rått och åtta grader kallt. Men ändå var det ganska skönt när man vande sig.

Idag gick vi medsols och började alltså på södra stranden. Bäcken hade öppnat sig sedan senast så att man nu såg sammanhängande rinnande vatten. Men några fåglar såg vi inte här.

En flock grönsiskor i alarna vid badet


Och så var det ända fram emot badet. Men där såg jag rörelser uppe i alarna vid vattnet. Det visade sig vara en ganska stor flock grönsiskor, som flög omkring och letade frön i alkottarna. Det är väl deras huvudnäring på vintern. En del satt relativt stilla ganska nära marken, så jag fick vad jag tycker rätt bra bilder på dem.


Nötskrikan som blev en snöskata
När vi kom nedanför Terrassen såg jag en ganska stor fågel i träden längre fram utefter gångvägen. Jag ökade takten för att komma närmare den och försökte fotografera när jag kom åt, men den fortsatte bortåt från träd till träd. Vid buskagen utefter Trekantsstranden förlorade jag kontakten med den, men jag trodde att jag återfick den utanför restaurangen. På mina bilder ser jag dock att det där var en snöskata medan den jag började följa efter var en nötskrika. Jag hittade alltså nötskrikan på den här sidan sjön, inte upp emot Nybohov, där jag tittat efter den under de senaste promenaderna.

Koltrastar, snöskator m m utefter Trekantsstranden


I buskagen framför restaurangen fanns det förutom snöskatan också koltrastar och gråsparvar. Sådana fanns det även i buskaget utanför restaurangköket, dit man tydligen slängt ut något ätbart till dem. En annan snöskata hittade någonting på dagisgården medan en talgoxe satt i ett träd intill och tittade på.

Snöskata på dagisgården Talgoxe i ett träd intill

Koltrastar och snöskator vid brädgården


En snöslunga i närheten skrämde tydligen bort alla fåglarna vid Fågelparadi-
set. Däremot samlades en snöskata och åtminstone fem koltrastar i träden mot brädgården nära Fågel-
paradiset. Det blev effektfulla bilder mot den röda väggen där.