19 januari, Runt Trekanten

Jag såg blåmesar, talgoxar, gråsparvar, pilfinkar, kråkor, skator och en nötskrika.

Efter några dagar med värme - upp till fem plusgrader - men grått väder blev det idag återigen ett fantastsikt vinterväder med strålande sol, vindstilla och eftermiddagstemperatur några grader under noll.

Snön på isen hade töat bort helt och hållet och ny kärnis höll på att bildas. Kanske kan det äntligen bli en sådan is att skridskobanan kan plogas upp.

I Trekantsparken fanns en ensam kråka och några skator.

Vid Fågelparadiset fanns inga fåglar alls. De gångna dagarnas töväder har väl spritt ut dem runt sjön. En annan bidragande orsak kan väl vara att man nu hänger upp talgbollar på flera andra ställen också.

En ensam koltrast satt utanför restaurangens kök. en flock gråsparvar gömde sig i buskaget framför restaurangen. Några blåmesar höll till bland småträden närmare vårdcentralen.

Mest pilfinkar men också gråsparvar, talgoxar och blåmesar kring Matningsviken


Vid den nya samlings-
platsen nära Matnings-
viken fanns det idag mest pilfinkar. Det är ju inte så vanligt. De trängdes t o m på sama talgboll.

Men där fanns också gråsparvar och några talgoxar och blåmesar.


I ett träd inne i själva viken hängde det också talgbollar och lite annat ätbart. Där fanns den här blåmesen.

Några talgoxar kalasade på en nedfallen talgboll.


Nötskrika på "rätt" sida av sjön
På hemvägen tog jag vägen över sluttningen mot Nybohov igen. Men den enda fågel jag hörde och såg där var en nötskrika, den här gången på "rätt" sida av sjön, d v s där jag brukar se dem. Tyvärr hann jag inte riktigt med med kameran när jag såg den som bäst utan först när den försvann upp mot Nybohov.